The Loading dock is Boulder’s first cross-laminated timber (CLT) building is one of only a few in the nation to fully integrate CLT into its walls, floors, roof and structure. The existing building was transformed and reinterpreted from its original function into a 60,000 square foot office featuring a wood-planked, pedestrian-friendly elevated boardwalk that connects the outdoors to the office environment.

CLT is made from engineered wood panels laminated together in alternating directions to enhance its strength. Beyond the authentic feel CLT creates, it also offers substantial waste reduction and environmental benefits. CLT is sourced using sustainable forestry practices and the boards are precisely pre-cut which creates less material waste.  Other notable features include photovoltaic roof panels and a green screen integrated into the balcony railing which shades the outdoor deck space during the summer months.