The Loading Dock

The Loading Dock is Boulder’s first cross-laminated timber (CLT) building and one of only a few in the nation to fully integrate CLT into its walls, floors, roof, and structure. The existing building was transformed and reinterpreted from its original function into an office featuring a wood-planked, pedestrian-friendly elevated boardwalk that connects the outdoors to the office environment.

CLT is made from engineered wood panels laminated together in alternating directions to enhance its strength. Beyond the authentic feel CLT creates, it also offers substantial waste reduction and environmental benefits. Other notable features include photovoltaic roof panels and a green screen integrated into the balcony railing which shades the outdoor deck space during the summer months.

Location

Boulder, Colorado

Year

2017

Scale

60,000 sf

Awards

WoodWorks 2018 Wood Design Awards

Practice Areas

Office + Workplace

Project Contact

More Projects

Avanti Boulder

Mayflower at Deer Valley Masterplan

Contact

hello@ozarch.com
303-861-5704

Location

3003 Larimer Street
Denver, CO 80205

Search for